Transformeer je huis met de Bohemische woonstijl

Transformeer je huis met de Bohemische woonstijl

26 augustus 2024

Vandaag nemen we je mee op een kleurrijke reis door de wereld van de bohemische woonstijl. Deze stijl, vaak afgekort als 'boho', is geliefd vanwege zijn vrije geest, het vieren van cultuur, eclectische mix van kleuren en patronen, en het gebruik van natuurlijke materialen. In deze blog geven we je praktische tips om je eigen huis om te toveren tot een bohemisch paradijs. Laat je inspireren en ontdek hoe je met boho je persoonlijkheid en creativiteit in je interieur kunt laten stralen!

Wat is een bohemische woonstijl?

De bohemische woonstijl vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw en is beïnvloed door de nomadische levensstijl van artiesten, schrijvers en intellectuelen die buiten de conventionele grenzen leefden. Deze stijl staat symbool voor creativiteit, vrijheid en een onconventionele benadering van decoratie. Boho-interieurs zijn vaak kleurrijk en eclectisch, met een mix van verschillende culturen en tijdperken.

Kenmerken van de bohemische woonstijl

1. Kleurenpalet

Boho-interieurs zijn een explosie van kleuren. Denk aan diepe aardetinten zoals terracotta en okergeel, gecombineerd met felle accenten van turkoois, magenta en smaragdgroen. Deze kleuren creëren een warme en uitnodigende sfeer. Bekijk bijvoorbeeld het vloerkleed van Brinker in de kleur okergeel.
 

2. Patronen en texturen

Een essentieel element van de boho-stijl is de mix van patronen en texturen. Van Perzische tapijten tot Mexicaanse dekens en Indiase sarongs, alles kan gecombineerd worden. De kunst is om verschillende patronen te mixen zonder dat het rommelig oogt.
 

3. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, rotan, linnen en wol spelen een grote rol in de bohemische woonstijl. Denk aan handgeweven tapijten, rieten meubels en houten accessoires. Deze materialen brengen een rustieke en organische sfeer in huis. 
 

4. Planten en groene accenten

Planten zijn een must in elk boho-interieur. Van grote palmbladeren tot kleine vetplanten, ze brengen leven en frisheid in je ruimte. Hangplanten, planten op standaarden en macramé plantenhangers zijn populaire keuzes.
 

5. Eclectische accessoires

De boho-stijl draait om het verzamelen van unieke stukken van over de hele wereld. Denk aan handgemaakte decoraties, vintage vondsten en souvenirs van je reizen. Deze persoonlijke items geven je huis een unieke en authentieke uitstraling.

Hoe creëer je jouw bohemische woonstijl?

1. Begin met de basis

Kies voor neutrale basiskleuren op je muren en vloeren. Dit geeft je de vrijheid om met kleurrijke accessoires en meubels te spelen. Denk aan witte of beige muren en houten vloeren als canvas. Denk bijvoorbeeld aan de gerecyclede vloer van Ambiant die maar liefst 95% bestaat uit gerecyclede flessen. Deze past perfect binnen de bohemische stijl. 
 

2. Voeg laagjes toe

De boho-stijl draait om laagjes. Voeg kussens, dekens, tapijten, vloerkleden en gordijnen toe in verschillende kleuren en patronen. Deze laagjes zorgen voor warmte en comfort in je huis. Voor gordijnen en raamdecoratie in een boho-interieur kan je denken aan lichte, luchtige stoffen zoals linnen en katoen. Gelaagde gordijnen met verschillende lengtes en kleuren kunnen een speelse, nonchalante uitstraling geven. Ook houten jaloezieën of bamboe rolgordijnen voegen een natuurlijke en rustieke touch toe.
 

3. Mix en match

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen en culturen. Mix een Marokkaans tapijt met een Scandinavische stoel en een Aziatisch beeldje. De sleutel is balans en harmonie te vinden in de chaos.
 

4. Persoonlijke touch

Voeg persoonlijke items toe die een verhaal vertellen. Dit kunnen souvenirs zijn van je reizen, erfstukken of zelfgemaakte kunstwerken. Deze items maken je interieur uniek en geven het een ziel.

Bohemisch wonen met De Bossche Tapijtschuur

De bohemische woonstijl is meer dan een trend; het is een levensstijl die draait om vrijheid, creativiteit en het vieren van cultuur. Met de juiste mix van kleuren, patronen en materialen, kun je een ruimte creëren die zowel stijlvol als comfortabel is. Bezoek De Bossche Tapijtschuur en ontdek hoe onze bohemische producten jouw huis kunnen transformeren in een boho-paradijs.
 

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs