Duurzaam wonen met de Bossche Tapijtschuur: Ontdek onze groene collectie

Duurzaam wonen met de Bossche Tapijtschuur: Ontdek onze groene collectie

3 september 2024

Bij de Bossche Tapijtschuur staan we niet alleen voor kwaliteit en stijl, maar ook voor duurzaamheid. In een tijd waarin de impact op het milieu steeds belangrijker wordt, zijn wij trots op ons assortiment duurzame producten die bijdragen aan een groener en milieuvriendelijker interieur. In deze blog nemen we je mee in onze duurzame collectie en hoe je jouw huis kunt transformeren met onze ecovriendelijke keuzes.

Eco-vriendelijke tapijten: Stijlvol en duurzaam

Onze selectie duurzame tapijten combineert schoonheid met verantwoordelijkheid. Als je op zoek bent naar een vloerbedekking die zowel stijlvol als duurzaam is, dan is het Interfloor Loft Project Econyl Tapijt een uitstekende keuze. Dit tapijt is gemaakt van 100% geregenereerd ECONYL®-garen, dat vervaardigd is uit gerecycled nylon afval zoals oude visnetten. Dit proces van upcycling zorgt ervoor dat je met dit tapijt niet alleen kiest voor een prachtig product, maar ook bijdraagt aan het verminderen van afval en het beschermen van onze oceanen​.

Voor wie de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen, bieden wij een breed scala aan natuurlijke vloerkleden. Denk bijvoorbeeld aan het Tretford Interland 564 Bamboe Tapijt. Dit tapijt is gemaakt van een unieke mix van 80% geitenhaar en 20% zuivere scheerwol, gecombineerd met natuurlijke bamboevezels. Bamboe is een snel hernieuwbaar materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het tapijt is niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook heerlijk zacht en warm onder de voeten. Bovendien zorgt de natuurlijke samenstelling voor een uitstekende vochtregulatie en een gezond binnenklimaat. Dit tapijt is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een natuurlijke en duurzame oplossing voor de vloerbedekking.

PVC-vloeren: Veilig voor je gezin en het milieu

Voor wie de voorkeur geeft aan een luxe PVC-vloer met duurzame eigenschappen, is de Moduleo LayRed Sierra Oak 58239LXL een uitstekende keuze. Deze vloer combineert de prachtige, natuurlijke uitstraling van hout met de voordelen van PVC, zoals waterbestendigheid en slijtvastheid. Wat deze vloer bijzonder maakt, is de duurzame productie met aandacht voor het milieu. Moduleo streeft naar minimalisatie van de ecologische voetafdruk door gebruik te maken van gerecyclede materialen en energie-efficiënte productieprocessen. Deze vloer is niet alleen duurzaam, maar biedt ook comfort en geluidsreductie dankzij de geïntegreerde ondervloer.

Daarnaast is er ook een optie om te kiezen voor PVC-vloeren zonder weekmakers. Weekmakers zijn chemische stoffen die aan kunststoffen, zoals PVC, worden toegevoegd om ze flexibeler en zachter te maken. Zonder weekmakers zouden deze materialen stijf en breekbaar zijn, echter kunnen de stoffen na verloop van tijd verspreiden en terecht komen in de omgeving. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Ambiant biedt PVC-vloeren die voorzien zijn van veilige weekmakers. Deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid en voldoen aan strenge milieuvoorschriften.

Duurzame raamdecoratie: Natuurlijke en gerecyclede materialen

Raamdecoratie speelt een grote rol in het creëren van een duurzaam interieur. Bij de Bossche Tapijtschuur bieden we een duurzame raam- en gordijnen collectie voor het creëren van je droomhuis. Denk hierbij aan gordijnen en raambekleding gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals gerecyclede PET-flessen, 100% linnen, katoen, viscose en wol. Deze stoffen combineren esthetiek met ecologische verantwoordelijkheid, waardoor je niet alleen geniet van prachtige raamdecoratie, maar ook bijdraagt aan een duurzamer milieu. Viscose, hoewel een kunstvezel, wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en biedt een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele synthetische stoffen.

Daarnaast hebben we unieke opties zoals de Azibi vouw- en rolgordijnen van geweven bamboe, en houten jaloezieën. Bamboe en hout zijn natuurlijke, snel hernieuwbare materialen die je interieur een warme, authentieke uitstraling geven. Deze materialen reageren op licht en vocht, waardoor ze met de tijd nog meer karakter krijgen. Met de juiste zorg gaan deze duurzame raamdecoraties jarenlang mee, terwijl ze je huis verfraaien en je ecologische voetafdruk verkleinen.

Gerecyclede materialen: Van afval naar waardevol product

Wist je dat je met de keuze voor gerecyclede materialen niet alleen een uniek product in huis haalt, maar ook bijdraagt aan het verminderen van afval? Ons recycled Ambiant Newberry is gemaakt van gerecyclede nylon en andere duurzame materialen. Dit tapijt is niet alleen stijlvol en functioneel, maar ook modulair en eenvoudig te vervangen of te herplaatsen. Perfect voor een kantoorruimte of een moderne woonkamer waar flexibiliteit en duurzaamheid hand in hand gaan.

Natuurlijke vloerkleden: De schoonheid van de natuur

Natuurlijke vloerkleden zijn een prachtige manier om je interieur warmte en karakter te geven, terwijl je tegelijkertijd een milieuvriendelijke keuze maakt. Bij De Bossche Tapijtschuur bieden we een breed scala aan vloerkleden die zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, katoen en bamboe. Deze vloerkleden brengen niet alleen de schoonheid van de natuur in je huis, maar zijn ook duurzaam en vaak biologisch afbreekbaar. De natuurlijke vezels zorgen voor een zachte en comfortabele ondergrond, perfect voor zowel woon- als slaapkamers. Bovendien dragen vloerkleden bij aan een gezond binnenklimaat door hun natuurlijke vochtregulerende eigenschappen.

Eén van de bijzondere vloerkleden in onze collectie is de Interfloor Manilla 379 vloerkleed. Dit vloerkleed is gemaakt van 100% zuiver scheerwol, wat bekend staat om zijn duurzaamheid en luxe uitstraling. Het kleed biedt niet alleen comfort onder de voeten, maar voegt ook een elegante, warme sfeer toe aan elke ruimte. De natuurlijke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het kleed bestand is tegen vuil en vlekken, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Het is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle, duurzame en comfortabele toevoeging aan hun interieur.

Duurzaam inrichten, duurzaam leven

Bij de Bossche Tapijtschuur geloven we dat duurzame keuzes leiden tot een betere wereld. Daarom blijven we ons assortiment uitbreiden met producten die niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Of je nu op zoek bent naar een nieuw tapijt, vloerkleed, of vloer, onze duurzame producten helpen je om een interieur te creëren dat zowel stijlvol als verantwoordelijk is. 

Wil je meer weten over onze duurzame collectie? Bezoek dan onze online shop of kom langs in onze winkel in Den Bosch. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren en samen te zoeken naar de beste duurzame oplossing voor jouw huis. Samen maken we de wereld een stukje groener.

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs