Ontdek de herfst woontrends van 2024

Ontdek de herfst woontrends van 2024

24 september 2024

De herfst is het perfecte moment om je interieur een warme, gezellige make-over te geven. De natuur verandert van kleur, de dagen worden korter, en we brengen steeds meer tijd binnen door. Dit jaar draait alles om comfort, duurzaamheid en natuurlijke elementen die je huis een rustgevende sfeer geven. Bij de Bossche Tapijtschuur zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste trends en helpen we je graag om je woning helemaal herfstproof te maken. Ontdek hier de belangrijkste woontrends voor deze herfst en laat je inspireren!

1. Aardse kleurenpaletten

Deze herfst zien we een sterke terugkeer van aardse tinten in het interieur. Denk aan diepe bruintinten, warme terracotta, olijfgroen, en zachte beige tonen. Deze kleuren brengen de warmte van de natuur naar binnen en creëren een kalmerende, uitnodigende sfeer. Combineer verschillende aardetinten voor een gelaagd effect dat zowel modern als tijdloos aanvoelt.

2. Natuurlijke materialen

De focus op duurzaamheid blijft groeien, en dat zien we terug in de keuze voor natuurlijke materialen. Houten meubels, rotan accessoires, en linnen textiel zijn allemaal populair deze herfst. Deze materialen voegen textuur en diepte toe aan je interieur en geven het een authentieke uitstraling. Bij de Bossche Tapijtschuur bieden we een breed scala aan vloeren die perfect aansluiten bij deze trend.
Herfstinterieur natuurlijke materialen

3. Donkere en warme vloeren

In 2024 zijn donkere en warme kleuren een belangrijke trend in visgraat- en walvisgraatvloeren. Zwart, diepbruin en rijke houttinten voegen een gevoel van luxe en warmte toe aan de ruimte. Vinyl, laminaat en PVC-vloeren volgen deze trend, met een verschuiving naar diepere bruintinten, volgens diverse vloerenspecialisten. Deze kleuren zorgen voor een stijlvolle basis die je interieur een moderne, warme uitstraling geeft.

4. Warme vloerkleden

Niets zegt herfst zoals een heerlijk warm vloerkleed om je voeten op te laten rusten. Dit seizoen zijn vloerkleden met rijke kleuren en luxe texturen een must-have. Kies voor een dik, geweven kleed in warme tinten zoals bordeauxrood of diepblauw. Deze kleden voegen niet alleen warmte toe aan je ruimte, maar zorgen ook voor een knusse sfeer die perfect is voor de koudere maanden.
herfst interieur met warme vloerkleden

5. Knusse hoekjes

In de herfst verlangen we naar comfort en gezelligheid, en daar horen knusse hoekjes bij. Creëer een plek in je huis waar je kunt ontspannen met een goed boek of een kop thee. Denk aan een comfortabele fauteuil, een zacht plaid, en een bijzettafeltje voor je favoriete decoraties. Voeg een paar sierkussens toe in herfstkleuren en je hebt een perfecte plek om te ontsnappen aan de kou.

6. Gelaagd verlichting

Met de kortere dagen komt ook de behoefte aan goede verlichting. Dit najaar draait alles om gelaagde verlichting: een combinatie van functionele verlichting en sfeerverlichting. Gebruik tafellampen, vloerlampen en (led)kaarsen om een warme gloed in je interieur te brengen. Denk aan lampen met dimmers om de sfeer naar wens aan te passen. Warme, zachte lichtbronnen zijn ideaal om een intieme, uitnodigende sfeer te creëren in je huis.
Herfst interieur gelaagd verlichting

7. Statement muren

Accentmuren maken een comeback deze herfst, vooral in rijke, diepe kleuren. Overweeg om een muur te schilderen in een warme tint zoals donker groen of diep aubergine om een gedurfd statement te maken. Behang met natuurlijke prints, zoals bladeren of bloemen, is ook een populaire keuze. Deze trend geeft je ruimte een frisse, nieuwe look zonder dat je je hele interieur hoeft te veranderen.
Herfst interieur statement muur

8. Duurzaamheid in decoratie

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in interieurdesign, en dat geldt ook voor decoraties. Kies voor handgemaakte, ambachtelijke items die niet alleen mooi zijn, maar ook een verhaal vertellen. Denk aan keramieken vazen, gerecyclede houten fotolijsten, en vintage accessoires. Deze items voegen karakter toe aan je interieur en dragen bij aan een verantwoorde levensstijl.
Herfst interieur duurzaam interieur

Herfst klaar met de Bossche Tapijtschuur

Bij de Bossche Tapijtschuur vind je alles wat je nodig hebt om je woning klaar te maken voor de herfst. Van warme vloerkleden en stijlvolle raamdecoraties tot duurzame vloeren, ons assortiment biedt voor elk wat wils. Bezoek onze showroom of bekijk onze collectie online en laat je inspireren door de nieuwste trends.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de perfecte herfstproducten voor jouw interieur? Ons team van experts staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het creëren van een gezellige, trendy leefruimte. Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom, wij helpen je graag verder!

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs