Vind de perfecte gordijnplooi voor jouw interieur

Vind de perfecte gordijnplooi voor jouw interieur

16 juli 2024

Een van de belangrijkste aspecten om in gedachten te houden bij het kiezen van gordijnen, is het type plooi. Elke plooi heeft een unieke uitstraling en functionaliteit. Door de juiste plooi te kiezen, kun je de sfeer van je kamer enorm beïnvloeden. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke stijl en functie het beste bij jouw interieur passen. Bekijk hieronder een overzicht van alle plooisoorten en hun elegantie.

Enkele plooi

De enkele plooi, ook wel een enkelvoudige plooi genoemd, is een klassieke en eenvoudige stijl. Deze plooi creëert een subtiel, strak effect en is ideaal voor een moderne of minimalistische inrichting. Het is een veelzijdige keuze die goed werkt met lichtere stoffen.

Dubbele plooi

Een dubbele plooi, ook wel een vlinderplooi genoemd, geeft gordijnen een vollere, luxueuze uitstraling. Deze plooi zorgt ervoor dat de stof mooi valt en is perfect voor zwaardere stoffen. Het is een populaire keuze voor woonkamers en slaapkamers waar een elegante en rijke look gewenst is.

Wave plooi

De wave plooi, ook wel de golfplooi genoemd, is een moderne optie waarbij de gordijnen in gelijkmatige golven vallen. Dit type plooi creëert een zachte, vloeiende uitstraling en is perfect voor een strakke, eigentijdse look. Wave plooien zijn zeer geschikt voor zowel lichte als zware stoffen en kunnen eenvoudig gecombineerd worden met moderne rail- of roede systemen.

Daqplooi

De strakke daq-plooi (of daq-retour-plooi) geeft net dat beetje extra aan je gordijnen! Door de bovenkant van de dubbele plooi vast te stikken ontstaat een ‘dakje’, wat zorgt voor een prachtig en chique effect.

Retourplooi

De retourplooi is een variatie op de enkele of dubbele plooi, en kan hier ook mee gecombineerd worden. De retourplooi bestaat dus uit een enkele retourplooi of een dubbele retourplooi. Tussen de plooien aan de voorkant wordt de stof aan de achterkant opnieuw vastgestikt, waardoor de gordijnen meer diepte en volume krijgen. Ideaal voor een volle en luxueuze uitstraling.

Ringen

Hoewel ringen technisch gezien geen plooi zijn, wordt het vaak als een optie beschouwd. De gordijnen hangen aan ringen die over een roede schuiven, wat zorgt voor een industriële en moderne look.

Advies bij De Bossche Tapijtschuur

Bij De Bossche Tapijtschuur hebben we een breed scala aan gordijnen en plooien die passen bij elke stijl en behoefte. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks, moderns of luxe, onze experts staan klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze voor jouw interieur.

Kom langs en laat je inspireren door onze uitgebreide collectie. Met onze deskundige hulp vind je gegarandeerd de gordijnen die perfect passen bij jouw stijl en wensen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij De Bossche Tapijtschuur!

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs