Welke soorten PVC motieven zijn er?

Welke soorten PVC motieven zijn er?

2 augustus 2024

De juiste vloer kan een wereld van verschil maken in je interieur. Bij de Bossche Tapijtschuur bieden we daarom een breed scala aan PVC-vloeren die niet alleen stijlvol zijn, maar ook praktisch en duurzaam. Een PVC-vloer is namelijk vochtbestendig, geschikt voor vloerverwarming en -verkoeling, en heeft daarnaast ook een unieke uitstraling. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende looks en legpatronen. Perfect voor iedere woning dus! In deze blog nemen we je mee in de wereld van PVC vloeren en laten we je zien waarom deze keuze perfect is voor jouw huis.

Houtlook

Een van de meest populaire keuzes is de houtlook PVC vloer. Deze vloeren zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden en geven je huis een warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn ze veel eenvoudiger te onderhouden dan echte houten vloeren​.

Bekijk de website voor houten PVC-vloeren, zoals vloeren van Quickstep. Ontdek het uitgebreide aanbod en kies de perfecte vloer voor jouw huis.

Betonlook

Wil je een moderne en industriële uitstraling? Kies dan voor een PVC vloer met betonlook. Deze vloeren zijn perfect voor moderne interieurs en bieden een robuuste uitstraling zonder het koude gevoel van echt beton​. 

Bezoek de website voor PVC-vloeren met een betonlook, bijvoorbeeld van het merk Ambiant. Hier vind je diverse stijlen en kleuren die bij elke inrichting passen.

Rechte plank

Een van de eenvoudigste en strakste keuzes is het recht plank patroon. Dit patroon is ideaal voor een minimalistische uitstraling in je interieur. Deze stijl benadrukt de lengte van de ruimte en kan de kamer groter doen lijken. Een variatie op het rechte plank patroon is het diagonaal leggen van de planken. Hierdoor krijgt de ruimte een dynamische en unieke uitstraling. Dit patroon kan helpen om de aandacht te vestigen op specifieke delen van de kamer. 

Bekijk de website voor diverse vloeren, zoals de planken van Moduleo. Ontdek het uitgebreide aanbod en kies het perfecte patroon voor jouw huis.

Tegellook

PVC vloeren die eruit zien als keramische tegels zijn perfect voor badkamers en keukens. Ze bieden het voordeel van een tegel uitstraling met het comfort en de warmte van PVC. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor vochtige ruimtes​. 

De tegels kunnen in een steensverband gelegd worden. Steensverband is een klassiek tegelpatroon waarbij de tegels in een eenvoudig, rechtlijnig patroon worden gelegd. Dit is een tijdloze en veelzijdige keuze die in bijna elk interieur past. Met een halfsteensverband worden de tegels een halve steen opgeschoven van elkaar.

Bekijk online de tegellook vloeren, zoals de mogelijkheden van Montinique. Vind de vloer die perfect bij jouw interieur past.

Visgraat

Voor een elegante en tijdloze uitstraling is het visgraatpatroon een uitstekende keuze. Dit klassieke patroon geeft elke ruimte een luxe uitstraling en is beschikbaar in verschillende tinten en afwerkingen​. Bij een visgraatvloer worden de planken om-en-om gelegd waardoor een soort ‘vlecht’ wordt gecreëerd.

Daarnaast kunnen de planken in een walvis visgraatmotief gelegd worden. Het walvis visgraatmotief is een speels patroon waarbij de planken in een hoek van 60 graden ten opzichte van elkaar worden gelegd (in plaats van 90), waardoor de planken ‘breder’ lijken te liggen dan bij een visgraatmotief. Dit patroon voegt een interessant visueel element toe aan de vloer. 

Ontdek de website voor vloeren in visgraatmotief, bijvoorbeeld de vloeren van Hebeta. Hier vind je vloeren van topkwaliteit voor elk budget.

Hongaarse punt

Het Hongaarse punt patroon is een variatie op het visgraatpatroon maar met een meer symmetrische en strakke uitstraling. Deze stijl voegt een chique en moderne twist toe aan je interieur​. Het Hongaarse punt kan ook in een Weense punt gelegd worden en dus langer ogen. Dit geeft een klassieke en elegante uitstraling aan je interieur. Het patroon straalt luxe en verfijning uit.

Verken de online collectie voor vloeren voor een Hongaarse punt, zoals de vloeren van VTwonen.

Andere opties

Op zoek naar iets helemaal anders en unieks? Kies dan voor een vloer met een wildverband. Bij wildverband worden tegels van verschillende afmetingen of kleuren willekeurig gelegd. Dit patroon zorgt voor een speelse en dynamische uitstraling.

Het is ook mogelijk om een bies toe te voegen aan een vloer met visgraat of Hongaarse punt. Een bies is een lijn die rondom de vloer gaat. Deze lijn accentueert de vorm van de kamer en kan dicht of ver van de muur zitten. De kleur is vaak zwart of messing. Een bies gaat vaak samen met een band. Deze zit tussen een bies en de muur in, vaak in dezelfde kleur als de vloer. Denk aan de stoeprand (de band), de stoep zelf (de vloer) en de rand ertussen (een bies). Hierdoor kun je een extra dimensie en luxe aan je vloer geven, perfect voor wie op zoek is naar iets bijzonders.


De visgraat (ook in elleboogmotief) en Weense punt kunnen ook dubbel gelegd worden, wat inhoudt dat dat de planken in een dubbel patroon worden geplaatst voor een extra speels en dynamisch effect. Door de verschillende legpatronen, kun je een opvallende en stijlvolle vloer creëren die past bij elk interieur.

Welk motief past bij mij?

Bij PVC zijn verschillende legpatronen, kleuren en motieven mogelijk. Daarin speelt jouw persoonlijke smaak en de stijl van je interieur een grote rol. Hier zijn enkele overwegingen die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste motief:

  • Ruimte en grootte: Grote ruimtes kunnen profiteren van opvallende patronen zoals visgraat of Hongaarse punt, omdat deze de ruimte een luxe uitstraling geven zonder te overweldigen. Voor kleinere ruimtes zijn eenvoudige patronen zoals rechte planken of halfsteensverband beter geschikt, omdat ze de ruimte groter en overzichtelijker kunnen laten lijken.

  • Stijl van je interieur: Het gekozen patroon moet aansluiten bij de rest van je interieur. Een modern interieur komt goed tot zijn recht met een betonlook of een strakke rechte plank, terwijl een klassiek of landelijk interieur beter past bij een warme houtlook of een traditioneel visgraatpatroon.

  • Kleur en afwerking: De kleur en afwerking van de PVC-vloer moeten harmoniëren met je meubels en decoraties. Lichtere kleuren kunnen een ruimte groter en luchtiger maken, terwijl donkere kleuren een gezellige en intieme sfeer creëren.

  • Gebruik van de ruimte: In drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer of keuken is het belangrijk om te kiezen voor een patroon dat zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch is. Patronen zoals wildverband of diagonaal kunnen goed werken in deze ruimtes, omdat ze eventuele slijtage of vlekken minder opvallend maken.

  • Decoratieve elementen: Overweeg het toevoegen van een bies of band om je vloer extra flair te geven. Een bies is een smalle decoratieve rand, terwijl een band breder is en een opvallender effect heeft. Deze elementen kunnen je vloer een extra touch van elegantie geven.

PVC-vloeren bij De Bossche Tapijtschuur

Bij De Bossche Tapijtschuur helpen we je graag bij het kiezen van het perfecte motief en patroon voor jouw PVC-vloer. Kom langs in onze showroom om de diverse mogelijkheden te bekijken en je te laten inspireren door ons uitgebreide assortiment. We staan klaar om je te adviseren en de perfecte vloer voor jouw woning te vinden!

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs