Welke deurmat past bij jouw woning? Kies de perfecte mat voor binnen of buiten

Welke deurmat past bij jouw woning? Kies de perfecte mat voor binnen of buiten

11 september 2024

Deurmatten zijn vaak het eerste wat gasten zien wanneer ze jouw huis binnenstappen. Maar naast het feit dat ze een welkome indruk maken, spelen deurmatten een cruciale rol in het beschermen van je vloer tegen vuil en vocht. Of je nu een mat zoekt voor binnen of buiten, bij de Bossche Tapijtschuur hebben we voor elke situatie de perfecte oplossing. In deze blog helpen we je de juiste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften.

Waarom is een goede mat belangrijk?

Een mat is niet alleen een esthetisch item, maar ook een functioneel hulpmiddel. Het voorkomt dat vuil en vocht je woning binnendringen, wat niet alleen je vloer beschermt maar ook het onderhoud vermindert. Een goede mat kan zelfs de levensduur van je vloer verlengen, vooral in natte en modderige seizoenen.

Verschillende soorten matten

Er zijn talloze matten beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende types en hun voordelen:

1. Buitenmatten

Buitenmatten zijn ontworpen om het grove vuil en vocht al bij de deur op te vangen. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals rubber of kokosvezels die bestand zijn tegen de elementen. Deze matten zijn ideaal voor de voordeur, achterdeur of zelfs in de tuin.

2. Binnenmatten

Binnenmatten zijn zachter en absorberender, perfect om het laatste beetje vuil en vocht van je schoenen te halen. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals katoen, microvezel of nylon en zijn verkrijgbaar in diverse designs die passen bij je interieur. Binnenmatten vallen meestal in twee categorieën: droogloopmatten en schoonloopmatten.

  • Droogloopmatten: Deze matten zijn ontworpen om vocht van je schoenen op te nemen wanneer je naar binnen stapt. Ze zijn ideaal voor gebruik in natte en modderige omstandigheden, vooral tijdens regenachtige dagen. Droogloopmatten zijn vaak gemaakt van katoen of microvezel, wat zorgt voor een hoge absorptie.

  • Schoonloopmatten: Schoonloopmatten zijn specifiek ontworpen om vuil en zand van je schoenen te verwijderen. Ze hebben een stevige structuur die vuil opvangt, waardoor je vloer langer schoon blijft. Deze matten zijn vaak gemaakt van nylon of andere synthetische materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn.


3. Combinatiemat

Een combinatiemat is een slimme keuze als je het beste van beide werelden wilt. Deze matten hebben vaak een grovere buitenkant voor vuil en een zachtere binnenkant voor vochtabsorptie. Ideaal voor drukbezochte ingangen waar functionaliteit en stijl hand in hand gaan.

Tips voor het kiezen van de perfecte mat

Bij het kiezen van de juiste mat moet je rekening houden met een aantal factoren:

  • Type vloer: Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een mat is de geschiktheid voor PVC-vloeren. Veel matten bevatten weekmakers, die de mat soepel houden maar schadelijk kunnen zijn voor PVC-vloeren. Weekmakers kunnen vlekken of verkleuringen veroorzaken, wat natuurlijk zonde is van je mooie vloer. Gelukkig zijn er specifieke matten zonder weekmakers die veilig gebruikt kunnen worden op PVC-vloeren, zoals de matten van Hamat: Mistral en Magic.

  • Locatie: Waar wil je de mat plaatsen? Voor buitengebruik is een weerbestendige mat essentieel, terwijl binnenmatten vooral gericht zijn op absorptie en stijl.

  • Grootte: Zorg ervoor dat de mat groot genoeg is om beide voeten erop te plaatsen bij het afvegen. Dit zorgt voor maximale effectiviteit.

  • Onderhoud: Kies een mat die gemakkelijk te reinigen is. Een mat die regelmatig schoon wordt gemaakt, blijft niet alleen langer mooi, maar functioneert ook beter.

Matten bij de Bossche Tapijtschuur

Bij de Bossche Tapijtschuur begrijpen we dat elke woning anders is en dat de juiste mat het verschil kan maken. Ons uitgebreide assortiment biedt voor elke situatie een geschikte oplossing, van robuuste buitenmatten tot stijlvolle binnenmatten. Bezoek onze showroom of bekijk ons aanbod online om de mat te vinden die perfect bij jouw woning past.

Wil je meer advies over welke mat het beste bij jouw behoeften past? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs